Dalgıç Pompa

Elektrikli dalgıç pompa olarak da adlandırılan dalgıç bir pompa, suya tamamen batırılmış bir pompadır. Motor, hava geçirmez şekilde kapatılmış ve pompanın gövdesine yakın bir şekilde bağlanmıştır.
Dalgıç bir pompa, dönen enerjiyi kinetik enerjiye basınç enerjisine dönüştürerek suyu suya iter. Bu, pompanın içine çekilen su ile yapılır: önce pervanenin dönüşünün suyun difüzörden itildiği emme noktasında. Oradan yüzeye çıkıyor.
Dalgıç bir pompanın en önemli avantajı, sıvıya batırıldığı için asla astarlanmamasının gerekli olmasıdır. Dalgıç pompalar da çok etkilidir, çünkü pompaya gerçekten çok fazla su akışı geçirmek zorunda kalmazlar. Su basıncı suyun dalgıç bir pompaya itilmesini sağlar, böylece pompanın enerjisini "tasarruf" sağlar.
Ayrıca, pompaların kendileri çok yönlü değilken, seçim kesinlikle de öyledir. Bazı dalgıç pompalar katıları kolayca işleyebilirken, bazıları sadece sıvılar için daha iyidir. Dalgıç pompalar sessizdir, çünkü su altındadırlar ve kavitasyon hiçbir zaman sorun değildir, çünkü su pompa içinden akarken basınçta bir "artış" yoktur.
Dalgıç pompalar için bir takım dezavantajlar vardır ve ikisi de mühürle ilgisi vardır. Mühürler zamanla korozif hale gelebilir. Bu olduğunda su motora sızar, tamir edilene kadar faydasız hale getirir. Ayrıca, bu mühür, dalgıç pompanın onarıma girmesini biraz zorlaştırır.
Diğer bir dezavantaj, bir pompanın tüm kullanımlara uymamasıdır. Tek kademeli pompalar çoğu ev ve hafif endüstriyel pompalama için kullanılır. Buna, akvaryum filtreleri, kanalizasyon pompası veya drenaj için karter pompaları dahildir. Çok katlı pompalar su kuyuları veya petrol kuyuları gibi yer altı herhangi bir şey için kullanılır. Ayrıca, pompalar su gibi ince sıvılarla veya kanalizasyon gibi kalın sıvılarla çalışmak için yapılır.
Dikkat, dalgıç pompalarla birlikte kullanılmalıdır; Tamamen batık olmalı. Dalgıç bir pompanın etrafındaki su aslında motorun soğutulmasına yardımcı olur. Eğer sudan çıkarsa aşırı ısınabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidromat

Güneş Enerjisi ile çalışan pompalar