Güneş Enerjisi ile çalışan pompalar

Güneş su pompaları, su kaynaklarının uzun mesafelere yayıldığı durumlarda su sağlamak için uygun maliyetli ve güvenilir bir yöntemdir; Enerji hatları çok az veya mevcut değildir; Veya yakıt ve bakım maliyetleri önemli ölçüde düşürür.

Güneş enerjisi pompaları doğrudan doğruya güneş enerjisi modüllerinden gelen DC güçlerini alacak şekilde tasarlanmıştır ve ideal güneş koşulları altında çalışmak için optimize edilmiştir. Geleneksel AC güç pompalarının çalışması için dengeli bir voltaj ve frekans gerektirdiği durumlarda, güneş enerjisi pompaları geniş bir gerilim ve mevcut akım aralığında çalışabilir ve hidroforcum bunun için uygun ürünler sunar.

Geleneksel AC güç pompaları, büyük miktarda suyun kısa sürede taşınması için büyük miktarda güç gerektirir. Güneş enerjisi pompaları tipik olarak uzunca bir süre daha küçük bir su hacmi taşır. Bu yöntem PV dizisinin boyutunu ve maliyetini en aza indiren çok daha az güç gerektirir.

Yel değirmenleri, gaz / dizel pompalar ve su pompaları gibi uzak bölgelerde suyu pompalamak için çeşitli yöntemler vardır. Ancak bu seçeneklerin çoğu kurulum için çok pahalı, yakıt ve bakım için veya belirli saha şartlarının çalışmasını gerektiriyor hidroforcum ekonomik güneş panelli ürünleri tavsiye ediyor.

Güneş enerjisi pompaları birçok yerde çalışabilir ve ihtiyaç duyulduğunda tam kapasiteye ulaşır: sıcak, güneşli günlerde. Ilıman bölgelerde, yıl boyu kullanılabilirler; bunlar, içme suyu, hayvan otlatma ve diğer tarım işlemleri için özellikle yararlı olabilir. Birçok site için, genellikle bir güneş enerjisi pompası, maliyet ve işçiliği azaltmak için en iyi seçenektir.

Elektrik ağına uzaktan kuyu ve sınırlı erişim olan bölgelerde, güneş enerjisi pompaları en iyi seçenektir - özellikle şebeke arabağlantılarının şebekeden üçte bir milin yaklaşık çeyreğinden üçte birine kadarki 5.000 dolardan fazla maliyeti vardır. (New York batı bölgesindeki bina elektriği maliyeti ayak başına yaklaşık 10 $ 'dır; bu nedenle en yakın enerji hattına yaklaşık sekiz mil uzaklıktaki PV tabanlı su pompalama sistemleri maliyet rekabet edebilir.) Özel uygulamalar şunları içerir: :

Şebekeden bağımsız evler ve kabinler için evsel su temini. Bu uygulamada güneş su pompaları kullanılmasına rağmen, genellikle evin mevcut bir güç sistemi vardır. Bu durumda, etkin bir DC veya AC pompayı bu sistemden çalıştırmak çok daha uygun maliyetlidir.

Gölet ve akarsu koruma, döner veya öngörülen otlatma ve uzaktan pastırma için hayvancılık sulama. Bu, güneş pompa sistemleri için en popüler kullanım alanıdır. Federal veya devlet teşvikleri olmadan bile maliyet etkin oldukları kanıtlanmıştır.

Havalandırma, sirkülasyon ve buz çözme için su ürünleri yetiştiriciliği. Su yetiştiriciliği, enerji ihtiyacının pik güneş enerjisi ile aynı olduğu başka bir uygulamadır. Buz çözücü uygulamalar, kışın optimum güneş koşullarından daha az olması nedeniyle büyük boyutlu diziler gerektirir.

Küçük çaplı uygulamalar için sulama. PV modüllerinin maliyetindeki son azalmayla birlikte, güneş sulanması maliyet-etkin hale gelmektedir. Sulamaya ihtiyaç duyan daha büyük su hacimlerini taşıyabilen güneş enerjisi pompaları mevcuttur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidromat