santrafüj pompalar nedir.

Santrafüj pompalar
Bunlar dinamik hidrolik makinelerin en yaygın türlerinden biridir. Bunlar yaygın olarak kullanılır: Suda, atık su, termal enerji üretimi, kimya sanayi, nükleer endüstride, uçak ve roket mühendisliği ve diğerlerinde sıklıkla kullanılır.
Pervane karmaşık bir yapıya sahip kanat (bıçak) vardır. daha sonra dönme eksenine göre bir pervane için uygun olan ve bir sıvı interskapular kanala ve çıkış gönderilen. Geri çekme sıvısı pervane çıkan ve basınç enerjisinin, özellikle de potansiyel enerji içine akışkan akımının kinetik enerji dönüştürme toplamak üzere tasarlanmıştır. Yukarıda sözü edilen enerji dönüşüm deşarj özel formu ile elde edilir, minimum yük kayıpları ile gerçekleşmelidir.

pompa muhafazası, bir hidrolik makine tüm enerji pompa elemanlarını bağlamak için tasarlanmıştır. Çark pompası nedeniyle çalışma organıdır sıvı ortam akışının ve dönen pervane kanatları arasındaki dinamik etkileşimin, enerji dönüştürür. pervane döndüğünde, bıçak-arası geçişi içindeki sıvı ortam, çevre için atılır paletler prizine ve daha fazla basınç boru içine çıkar.
Pompa çarkı pompa, yani. E. Sıvı giriş orta kısmında, pompanın emme boru vasıtasıyla su besleme kaynağından gönderilen besleme tankında basınç altında bir vakum ve sıvı vardır.
Co içinde - pompa çarkının dönme frekansı n (devir / dakika), ve açısal hız ile gösterilir.
Haberleşme ile ω n verilir
ω = π N / 30

Şu anda ticari olarak aşağıdaki özelliklere göre sınıflandırılabilir santrifüj pompa, bir çok farklı türde üretilebilir:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hidromat

Güneş Enerjisi ile çalışan pompalar